Data publikacji: 2021-02-17Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Sztuczna inteligencja wykryje raka piersi. 5 mln złotych od NCBR dla AILISKategoria: Zdrowie, BIZNESAILIS, startup medyczny z Krakowa, otrzymał niemal 5 mln złoty
Data publikacji: 2021-02-17Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Co zapewni przedsiębiorcom energię i ciepło za kilka lat?Kategoria: Energetyka, BIZNESPolska gospodarka nie jest jednak gotowa, zarówno od strony technicznej jak
Data publikacji: 2021-02-20Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Nie daj sobie w kaszę dmuchać, czyli uwaga na glifosat w kaszy gryczanej!Kategoria: Przemysł spożywczy, BIZNESCzy pamiętacie Państwo nasz poprzedni raport o gl
Niewydolność serca jest jedną z najczęstszych, bezpośrednich przyczyn zgonów. Choć podstawą tej choroby jest dysfunkcja serca, to w jej przebiegu ważną rolę odgrywa również kondycja nerek. – Wa
Polskie miasta stają się coraz bardziej inteligentne. Choć do takich metropolii jak Singapur, Nowy Jork czy Londyn pod względem wprowadzanych innowacji sporo nam brakuje, Polska szybko nadrabia zaległości. Kraków inwestuj
Data publikacji: 2021-02-12Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: L.E.K. Consulting wchodzi do CitySpaceKategoria: Firma, BIZNESMiędzynarodowa firma konsultingowa, zajmująca się głównie doradztwem strategicznym i transakcyjnym
Data publikacji: 2021-03-01Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Assistance jeszcze bardziej zyskuje na znaczeniu w czasach pandemiiKategoria: Ubezpieczenia, BIZNES43% Polaków deklaruje posiadanie ubezpieczenie assistance, to o 1
Data publikacji: 2021-03-01Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Galeria Młociny zagra razem z Hutnikiem WarszawaKategoria: Sport, BIZNESKlub sportowy Hutnik Warszawa podpisał umowę sponsoringową z Galerią Młociny. Współpr
Nie tylko dzieci, ale również osoby dorosłe mogą się nauczyć empatii. Badanie Uniwersytetu w Würzburgu udowadnia, że umiejętność współodczuwania może być przekazywana społecznie. Ten proc
– Nie wyobrażamy sobie świąt Bożego Narodzenia bez śledzia na wigilijnym stole, ale dobrze pomyśleć nie tylko o swoich przyzwyczajeniach kulinarnych, ale również o tym,