Data publikacji: 2017-06-02
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Górski na maślance idealny do letniego menu
Kategoria: Zakupy, LIFESTYLE
Puszysty, miękki z delikatnie spieczoną skórką – doskonałe wpasuje się w menu na plenerowe wyprawy. Sprawdzi się zarówno w połączeniu z twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem, jak i w wersji słodkiej, np. z dżemem
Puszysty, miękki z delikatnie spieczoną skórką – doskonałe wpasuje się w menu na plenerowe wyprawy. Sprawdzi się zarówno w połączeniu z twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem, jak i w wersji słodkiej, np. z dżemem. Górski na maślance poleca się na piknik!
Piękna pogoda i wysokie temperatury to czas kiedy zmieniamy nasz codzienny jadłospis na lżejszy. Na przełomie wiosny i lata chętniej sięgamy po owoce i warzywa. Ze względu na wartości odżywcze warto wykorzystywać je przy każdej nadarzającej się okazji. Idealnym dodatkiem dla tych sezonowych przysmaków będzie pieczywo – delikatne, które nie powoduje uczucia przesadnej sytości.
Chleb górski na maślance od Piekarni AK Otrębusy to dobra propozycja na śniadania – jajecznica ze szczypiorkiem i kromką górskiego – pycha! Można zabrać go na piknik – kanapki z pastą łososiową albo klubowe z szynką i warzywami będą smakowały każdemu. Górski będzie dobrym towarzystwem dla grillowanej kiełbaski. Warto także zrobić dla niego miejsce na ruszcie – przypieczone kromki z masłem czosnkowym i świeżymi warzywami to smakowita alternatywa dla grillowanego mięsa.
Pieczywo od Piekarni Otrębusy produkowane jest na zakwasie żytnim bez dodatku drożdży, nie zawiera żadnych barwników i konserwantów. Chleb jest pokrojony i pakowany, a więc idealny do piknikowego kosza oraz plecaka na wycieczkę.
Gramatura: 350 g
Cena w sklepach firmowych: 4,30 zł/szt.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #Zakupy #LIFESTYLE