Data publikacji: 2018-06-27
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Musztarda ze smażoną cebulką – kolejna nowość w ofercie Fanex
Kategoria: Zakupy, LIFESTYLE
Polski producent sosów Fanex, wprowadził na rynek zupełnie nową recepturę – Musztardę ze smażoną cebulką z dodatkiem octu jabłkowego. Produkt nie zawiera konserwantów. Sos jest już dostępny w sprzedaży hurtowej dla konceptów gastronomicznych oraz sieci handlowych.
Polski producent sosów Fanex, wprowadził na rynek zupełnie nową recepturę – Musztardę ze smażoną cebulką z dodatkiem octu jabłkowego. Produkt nie zawiera konserwantów. Sos jest już dostępny w sprzedaży hurtowej dla konceptów gastronomicznych oraz sieci handlowych.
Nowa Musztarda ze smażoną cebulką od Fanex, to dodatek spożywczy oparty o naturalne składniki. Jej niepowtarzalny, zbalansowany smak to zasługa oryginalnej receptury oraz specjalnie wyselekcjonowanego gatunku gorczycy. Musztarda bez konserwantów charakteryzuje się gładką, jednolitą i kremową konsystencją. Jej lekko ostry smak, dopełniony jest dodatkiem smażonej cebulki oraz podkreślony przez dodatek octu jabłkowego.
Musztarda ze smażoną cebulką może stanowić znakomity dodatek do dań z ryb słodkowodnych, tak popularnych w polskiej kuchni. Sos przyda się również do zaostrzenia smaku pieczonych mięs i gotowanych na parze warzyw. Dzięki swojej konsystencji odpornej na obróbkę termiczną, doda charakteru wielu potrawom – zarówno tym na zimno, jak i na ciepło.
Obecnie produkt dostępny jest w 1-kilogramowych butelkach (tzw. czarne tuby Fanex) i skierowany jest do szeroko rozumianej gastronomii oraz całego rynku HoReCa. Producent w przyszłości nie wyklucza jego wprowadzenia także do sprzedaży detalicznej.
Dzięki badaniom laboratoryjnym oraz licznym test-panelom producenta, nowy sos posiada wysokie walory smakowe, które zostały docenione przez profesjonalnych kucharzy współpracujących z marką Fanex.
– Wierzymy, że nowa Musztarda ze smażoną cebulką spotka się z dużym zainteresowaniem ze strony branży gastronomicznej. Produkt sprawdzi się świetnie zarówno jako samodzielny dodatek do szybkich dań w konceptach bistro, jak również jako wysokiej jakości baza do bardziej złożonych sosów w wykonaniu profesjonalnych szefów kuchni – mówi Piotr Kubiczek, Dyrektor Handlowy w firmie Fanex.
***
Fanex Sp. z o.o. zajmuje się od 1988 roku produkcją: sosów, ketchupów, majonezów, musztard, dressingów, marynat, paluszków i innych przekąsek dla odbiorców gastronomicznych i detalicznych. Firma jest prywatną, rodzinną spółką z polskim kapitałem.
Produkcja firmy Fanex skupia się głównie na wyrobach zaspokajających potrzeby i wymagania szeroko pojętej gastronomii oraz sieci marketów detalicznych. Wykorzystuje naturalne surowce o najwyższych parametrach jakościowych. W ofercie posiada zarówno wyroby sygnowane własnym logo „Fanex” (to około 300 podstawowych receptur produktowych), jak i marki własne, tworzone na specjalne potrzeby Klientów.
Kluczowe produkty Fanexu zostały wielokrotnie wyróżnione i docenione przez konsumentów. Flagowe dla producenta: „Ketchup nr 7” oraz „Majonez wyborowy” od dwudziestu lat są sygnowane znakiem jakości "Q" zastrzeżonym na rzecz Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji, natomiast „Ketchup nr 7”, „Sos Tysiąca Wysp”, „Sos Gyros” oraz „Sos Meksykański” zostały wyróżnione znakiem „Poznaj Dobrą Żywność” przyznawanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Kontakt dla mediów: [email protected]
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #Zakupy #LIFESTYLE