W odpowiedzi na oczekiwania konsumentów poszukujących tradycyjnie wytworzonej żywności, w szczecińskim hipermarkecie Carrefour Turzyn przy ul. Bohaterów Warszawy 42 została otwarta własna wędzarnia mięs i kiełbas. Teraz klienci na co dzień mogą cieszyć się świeżymi wędlinami, wyprodukowanymi tradycyjnymi metodami z naturalnych składników.
Wysoka jakość, odpowiedni smak, zapach i wygląd oraz odpowiedzialna konsumpcja ? oto czego oczekują konsumenci tradycyjnej żywności. W odpowiedzi na ich oczekiwania hipermarket Carrefour Turzynw Szczecinie uruchomił własną wędzarnię. Dzięki temu klienci sklepu mogą w atrakcyjnej cenie codziennie zakupić świeże wędliny, produkowane na miejscu z naturalnych składników i z zastosowaniem naturalnych, tradycyjnych metod produkcji.
Wędliny są peklowane w solance, produkowane bez udziału konserwantów, barwników dodanej wody i sztucznych wypełniaczy, oraz wędzone w dymie pochodzącym ze spalania naturalnego drewna olchowo-bukowego. Wspomniana technologia przekłada się na wysokie walory zdrowotne i smakowe produktów. Wędliny produkowane są codziennie, na miejscu, pod kontrolą jakości, co gwarantuje codziennie świeże i doskonałe jakościowo wyroby.
Produkty te są poszukiwane i cenione przez klientów ze względu na swoje walory smakowe. Gdy klienci je skosztują, wracają po nie ? mówi Monika Czekaj, dyrektor hipermarketu Carrefour w Szczecinie. Konsumenci komentują, że nasze wędliny przypominają w smaku te sprzed lat, domowej roboty, robione przez naszych dziadków. Mamy klientów, którzy przychodzą codziennie, choćby po niewielkie porcje wyrobu ? dodaje dyrektor szczecińskiego hipermarketu.
Produkty te odznaczają się wysoką jakością, i bardzo przystępną ceną. Carrefour zadbał o to, aby w obecnej sytuacji gospodarczej ułatwić swoim klientom racjonalne gospodarowanie budżetem domowym.
Produkty w wędzarni Carrefour można nabyć podczas zwykłych, codziennych zakupów, na specjalnie oznaczonych stoiskach, a ich cena jest konkurencyjna, a nawet niższa od wędlin z masowej produkcji. Wędzony boczek Carrefour ma cenę niższą o 4 zł od produktu z masowej produkcji jednej z wiodących firm.
W ofercie wędzarni można nabyć kiełbasy parzone – codzienną, śląską, zwyczajną, podwawelską – oraz podpiekane: chłopską i krajeńską. W ofercie znajdują się też wędzonki: boczek, baleron, szynka, polędwica i żeberka. Tradycyjne wędliny własnej produkcji okazały się prawdziwym hitem sprzedażowym. Szczególnym zainteresowaniem cieszą się szynka i kiełbasa chłopska.
Własna wędzarnia w hipermarkecie Carrefour w Szczecinie to czwarta taka wędzarnia sieci w Polsce i pierwsza poza Warszawą. Do tej pory własne wędzarnie wprowadziły warszawskie hipermarkety Carrefour: Arkadia, Targówek i Reduta.
Grupa Carrefour
Carrefour jest pionierem i liderem wielkiej dystrybucji, który od ponad 50 lat wyznacza standardy na światowych rynkach handlu. Od wielu lat Carrefour jest numerem 1 wielkiej dystrybucji w Europie i numerem 2 na świecie.
O Carrefour Polska
Carrefour Polska należy w 100% do Grupy Carrefour. W 1997 roku w Łodzi otwarto pierwszą placówkę Carrefour w kraju. Od tego czasu Carrefour Polska dynamicznie rozwija się we wszystkich formatach. Dziś pod szyldem Carrefour działa w Polsce ponad 500 placówek: hiper- i supermarkety, ponad 40 centrów handlowych, przymarketowe stacje paliw oraz przeszło 300 sklepów franczyzowych Carrefour Express w dwóch formatach: mini-market i convenience. Carrefour Polska aktywnie działa na rzecz aktywizacji zawodowej osób niepełnosprawnych, prowadzi szereg projektów na rzecz dzieci i społeczności lokalnych.